Insikt


Trodde faktiskt inte att det skulle hända mig..att ta till förnuftet och låta kroppen bestämma dagen..men nu har det iaf hänt.Känns ju helt underbart,inget jobb inplanerat förrän semesterschemat börjar och så ska det nog förbli.Tar dagen som den kommer och det jag inte har lust att göra, gör jag en annan dag.Varför ska man slita runt som en idiot och ha den där perfekta ytan??Nej lite skit i hörnen har ingen dött av (då hade inte familjen Alexandersson levt längre...)..Alla flyr runt och städar,putsar och har sig...jag beundrar er verkligen,men till vilket pris är det??

Känner mig mera harmonisk efter denna insikten och ska verkligen prova fortsätta att lyssna på mig själv och min kropp!!
Fortfarande är det mycket att göra men det tar sig sakta men säkert över ytan.
Har tom fått komplimang av gubben att jag inte är så trött längre....

Det var en kväll i maj

Förutom grillade revben,prat,spring (för vissa) och kast med brun nappe så bjöds det på dansuppvisning av Moa och Marcus,två jätteduktiga barn som tränat hårt under en ½ timme eller två.Tyvärr fick vi inte tagit några kort på det.

Barnbordet

Vuxenbordet  

Charmtroll 1

Charmtroll 2

17 mai i färg



 

 

 



Ja vi elsker


Helga som gikk var toppen.Melodi Grand Prix seier på lørdag og 17 mai på søndag.

Lørdag fikk jeg ikke med meg så mye ettersom Ole Lukkøye kom veldig tidlig den kvelden,men søndag bestod av sol og masse glade mennesker. Sangen vi hørte mest i barnetoget var ikke den man skulle tro på en sånn dag,men kan dere gjette hvilken???
Så min søsters barn og mitt søskenbarn i barnetoget,barna fikk hver sin heliumballong og sist men ikke minst så gikk vi til Salen (Pinsevennenes møtelokale).Vi satt ikke lenge der ettersom en viss herremann følte sig malplassert (han rakk dog å ta et bilde hvor det står at Jesus lever).
Vi prøvde virkelig å få plass et annet sted,men denne dag vill alle ha en kopp kaffe og et kakestykke..tro meg,det norske folk er kaffe- og bløtekakegærne!!!

Etterpå reiste vi til pappa og mamma for den årlige lapskausen...tror jeg kan spise til jeg sprekker!!! Var der en stund for og etterpå reise hjem.

Ja det var vel helga i korthet....skal prøve å få inn litt bilder en dag når jeg orker og tømme kamera..

Eurovision och 17 mai

Fullspäckad helg med fest och musik i alla dess former..

Ikväll ska vi bänka oss framför TV:n och kolla var spektaklet kommer att vara nästa år..hoppas ju på 

Imorn ska det firas nationaldag...bunader och kostymer ska dammas av och slätas på...men tyvärr,av en och annan anledning,så passade dock inte min...
Vi hoppas på sol och värme (med fjolårets firande med sur vind och snö i minnet!!!).

...och ja Anders fattar inte helt varför detta ska firas..eller är det bara avundsjuka???
Men har han bestämt sig för att dela sitt liv med en norska så får han bara pent följa med,här råder ingen egen vilja *ler*...

Så morgondagens inlägg (om det blir nåt) ska skrivas på norska...eller kanske skulle ta och skriva det på nynorska?? *ler ännu mera*...

Nu ska jag laga mat och Anders ska få tvätta bilen (kan ju inte åka till Norge med sketen bil...) efter att han klippt gräset!!


                                                                                                                     P.S. Han har självbestämmanderätt....

Dagarna går...


...vet inte helt var de tar vägen,känns som om man står still.Har dock äntligen fått tummen ur och varit på VC,mötte en jättego läkare som verkligen tog sig tid till en.Så igår blev det provtagning för ditt och datt,,får svar nästa vecka.Hoppas dessa visar nåt så jag kan få svar på vad som är fel...

Har ett tag nu provat gå ner i vikt men det har inte lyckats,har heller gått andra vägen.Har provat massa olika metoder (tom Camebridge en vecka..som alla bara rasar i vikt av,men inte jag serru).Samtidigt känner jag mig nedstämd,har tryck över bröstet,yrsel,frusen,ledvärk,risigt hår,orkeslöshet,enorm trötthet osv..
Fick då tipset att kolla ämnesomsättningen,den kan vara låg och då visa sådana symptom...

För att vara ärlig så är jag ingen rolig människa nu för min omgivning..jag får bara be om ursäkt för detta men kan tyvärr inte råda över det..provar hålla mig mest för mig själv bara så ni ska slippa det...

Annars går livet på som vanligt,jobbar,tvättar och lagar mat..den eviga karusellen..

Mamma och öroninfektionerna har skulden...


http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=562994

VC


....blir det förhoppningsvis på måndag,,den läkaren jag ska ha är tillbaka då.Så nu hoppas jag verkligen att hon kommer att lyssna på mig och ta sig tid till en..en av sakerna är återbesök så det går fort och jag vet redan slutet på den historian...*ugh*
Nu är jag trött på detta,man verkligen kämpar men inget händer..snarare tvärtom..

Brrrr...


Fryser helt in till märgen...sitter i tjockamjukisbyxer,t-shirt,fleecejacka och en tjock tröja på utsidan där igen men ändå är det brrr...
Vilma och jag la oss och somnade gott (prova få upp värmen)och tror inte på attan att telefonen ringde...provade strunta i den men det gav sig inte..
Var pappa som ringde från utlandet..åhh vad man önskar att man var där just nu!






Vet att man inte ska klaga över vädret..men idag tycker jag det är väldigt Brrrrr....ska nog ta och mysa till det ordentligt i kväll...och hoppas att Brrr : t är ur kroppen.

Drog....

Har blivit beroende av detta...
Stinker men tycker det är roligt ändå...tror jag har förlorat alla hittills...

Semester..


Har bestämt mig för att inte jobba på ett tag,beslutet känns väldigt bra..behöver lugn och ro.Har en del annat att ta tag i med som har försummats.

Så idag startade jag dagen med två kokta ägg,penna och papper,de två sista för att fylla på "att göra-listan".Måste ha en sånn lista för att överhuvudtaget få nåt gjort.

Vilma sover ute så Thea och jag passade på att gå genom hennes garderob..så nu kan man se vad som finns igen plus att det blev en stor hög att ge bort..

Nej nu ska jag fortsätta rensa lite,sen blir det ut i solen...

Kalashelgen


Är nog en bra rubrik på denna helgen..

Fredag var det kalas för systerdottern och i går var Marcus först på kalas hos Norea och sen bar det iväg till Resö för att fira en nybliven pensionär.Här bjöds det på massa go mat och nöjd över presenten blev hon oxå...

Idag kör Anders ved..och det kommer han nog att fortsätta med ett tag till...

Repeat


Denna går varmt här hemma nu:



Minneslucka..


Åkte till Tanum igår..tog en kundvagn på Konsum och gick in..kommer innanför dörrarna och kommer fasiken inte på varför jag var där inne??Vad skulle jag dit att göra???Tog mig väl ca halva affären innan jag kom på det..men tro inte att allt kom med hem..

RSS 2.0