Ibland kommer John Blund när man minst anar det



Skrytinlägg


Tycker att idag har jag varit duktig.Har fått gjort lite saft,ca 4 l svartvinbärssaft blev det.Verkar som om den blev godkänt med.
Kan vara att jag börjar få lite ångest eftersom imorn är sista lediga dagen innan det är dax att jobba tre nätter igen,måste liksom kännas att man gjort något...löjligt det där...
Annars har jag fått bort ALL tvätt och plockat lite här och massor där...
Vilma och jag tog ett bad med och det verkade vara sövande eftersom hon somnade på fem röda efter en flaska välling (plus att hon sov 3 timmar förut idag).Så det kan bli en SEN kväll kan jag tänka mig

Nu väntar jag på att Anders ska komma hem så man kan få nåt i magen,han är hos mamma och pappa och hjälper till att panka lite spik...lämnade av Kim i samma vända..

På böljande blå


Bestämde oss för att ta en sväng med Strömstad - Sandefjord.Inte alls dumt,bugnande buffébord och mycket gott i Tax-freen.En tur vi garanterat kommer att ta igen (med tanke på att nu har vi gratisbilljett med...).Vilma lämnade vi hos farmor,både hon och vi tyckte att detta inte var nåt för henne..*ler*.Vi tackar för hjälpen!!!




Väntar på avgång




Glassfika i Sandefjord




Gött med klubba som klibbar igen hela käften




Semester


Så då var man hemma igen efter några dagar i Hemsedal.Vi åkte på tisdag morgon efter att jag jobbat.Inte för att vi gör så värst mycket men det är gött att bara va med.

DAG 1
Gör inget särskilt,är trött efter bara ett par timmar sömn.Anders och jag tar med Vilma och två vovvsingar på en promenad.De andra är nere vid vattnet och provar fiskelyckan.


En av vovvsingarna som va med (undrar vem som gick tur med vem??)

DAG 2
Kör en tur över nåt som kallas Panoramaveien.En fin tur över fjället var man hamnar i ett samhälle som heter Fagernes.Vi valde att fortsätta och köra E16 över Filefjäll och sen R52 över Hemsedalsfjellet (var man på högsta punkt befinner sig 1137 moh).Mycket fin natur och dåliga vägar är det,att E16 ska föreställa en Europaväg är skrattretande!
På kvällen samlas alla utanför vår stuga för ett "grillparty".



Naturbild från Filefjäll




Hemsedalsfjellet (när det börjar gå ner/upp)




All löst folk samlat för att få i sig nån näring


DAG 3
Anders och jag tog med barnen (- Marcus) till Gol för lite shopping.Urvalet är väl inte så stort om man inte är en sånn som vandrar högt och lågt i berg och dal..och det är inte jag,iaf inte än *ler*.Kom dock tillbaka till stugan några hundringsar fattigare ändå.
Sen åkte vi ner till Storvatnet ,visse för att prova fisket och andra (som jag)för att bara sitta och njuta.



Meditation




Mamma,pappa,Kim,Sofie och Ole vid vattnet


DAG 4
Idag åkte de flesta hem,de har lika bråttom hem som de har dit (undrar bara till vad??)Är otroligt gott att leva i "verklighetsflykt",så vi stannade en dag till.
Idag åkte vi på en längre tur (sånn ca 30 mil).Vi körde Hemsedal-Lærdal-Aurland-Hol-Fanitullveien (Ål)-Hemsedal.
Jag säger bara VILKEN TUR!!!!Svårt att beskriva,måste bara upplevas.Kankse inte världens roligaste väg om man är lite höjdrädd och har andra rädslor...vägen är smal och på en del av turen är det 16 tunnlar som ska åkas genom.Men utsikten och naturen övervinner rädslan!
Som "tur" vad så hamnade vi bakom en buss på väg ner mot Aurland,vägen ner är smal och slingrig,så de vi mötte fick backa!


Aurlandsvegen



Barnen leker i snön



Aurlandsvegen



Vy över Aurlandsfjorden (från ett utskikspost)



Ser ned på Aurland från utskiksposten



Utskiksposten (och jag lovar,den svajade!!!!)



Utskiksposten sett från Aurland

DAG 5
Denna dag valde vi att sätta nosen mot Sverige igen.Så på eftermiddagen efter packning och städning satte vi oss i bilen för att köra de 35 milen hemåt.Kom dock inte så långt före första kissepausen måtte göras,sen blev det 4 till innan vi iaf kom genom Oslo.Regnade gjorde det stort sett hela tiden och nåt ställe på motorvägen mitt i värsta regnskuren la vindrutetorkarna av!!Som tur är kom de sig igen efter en stund..
Med hem kom också min systerson till Marcus stora förtjusning.Avskeden av stuga och fjell blev lite lättare för honom då med,annars brukar det komma ett par tårar när det är dax för hemfärd!




Systersonen Kim

Så nu är det back to reality...

So long


Nå er jeg snart klar med nattevakta.Reiser til Hemsedal om et par timer og det skal bli så godt og få se de to største trolla igjen.Blir så tyst så når de ikke er tilstede.
Så alle lesere,dere får ha en fortsatt fin uke!!

Spelkväll med norrlänskt inslag (?)


Lördag var det dax för spelkväll på Vassbotten.Hämtade upp Carola och satte nosen mot Std och Nordby (tänker ju inte längre än nosen räcker ibland för att säga det så..menmen ibland har man ju ärenden dit med).
Sen åkte vi och lämnade Vilma hos farmor,de två stora är i fjällen.

Väl på Vassbotten lagades det mat och intogs olika drycker..lite spelande blev det med..klockan gick iaf alltför fort
C lurade i oss Galliano,blåbärssoppa o grädde...låter kanske inte så hymske gött men tro det eller ej så var det supergott!!

Idag har dagen bestått av ingenting..som sig hör och bör dagen därpå..
Nu är det bara att förberda sig för en ny arbetsvecka...

Vill bara ønska er


GO MORRON PÅ ER ALLA!!

Hoppas ni får en fin dag!

Skjer à??

Her er det døtt..har litt vanskelig for å få tiden til og gå.Leser alt fra ukeblader till misjonsblader men de tar slutt de også..
Akkurat nå drømmer jeg meg hjem til den goe senga mi (som vanligvis ikke er så go)..jaja min tid kommer til det,om sann ca 5 timer eller noe..

Merker at dette blir et sann her blabla-innlegg,men noe må jo gjøres..

Tiden mellom siste innlegg og dette har blitt brukt til ingenting egentlig..lør-søn var Viktoria med barn hjemme ettersom det var kvinne- og barneforbud hjemme hos dem.Vi spiste gøtta og så på Dirty Dancing..en helt passe lørdagskveld.
Søndag kom gubben hjem litt tidligere enn hva jeg hadde trodd..faktiskt i rett så bra form!

Nei nå skal jeg se om det er noe spiselig her tror jeg...magen skriker etter og fylles..


Blir aldrig som man tänkt sig..


Thea var på 5 ½ kontroll på BVC igår..gick såklart igen med MVG+..man har ju alltid så fina barn som man ska vara såååå stolta över (och det är man ju).Samtidigt var det dax för spruta..själva sprutan gick ju problemfritt (har en unge som sprätter runt och skriker "jag ska få spruta,jag ska få spruta"..och är skitglad för det).

"Problemen" började i går när vi kom hem med en sprängande arm (nåt som är vanligt med tanke på att det är stelkramp i blandningen) men när jag kom från jobbet igår kväll så var det ingen fräch unge man hittade i sängen..feber och huevärk...
Och detta elände har fortsatt idag..inte får man i henne mat och hon dricker lite lite i mina ögon..
Inget blir ju bättre av denna värmen heller..

Vi hade tänkt sätta nosen åt Storgodset Sögård idag, var några gräsänkor ska umgås och grilla (karane är på årets happening på Röane).Men det får bli Hedemyrs och inhandla väldigt lätt mat och en hel del sött och gott slinker nog ner i korgen...
Får se om vi enas om en film vi kan hyra med..





                      




Det är fortfarande kö


Idag är det ködax..har suttit i denna telefonen i ett par timmar nu..
Och ni som tycker att FKs telefonkö tar tid,prova på Skatteverkets!!!Efter 15 minuters väntan kommer jag äntligen fram till en handläggare för att därpå bara börja tuta upptaget.Så det var bara att ta 20 nya minuter..och jag lovar dessa minuter är låååånga!!!

Hemlandet Norge slutar heller aldrig att överraska..pratar om att vara omständigheternas land med stort O!Ska bara ha en pappersbit med vad de ska dra mig i skatt men nää du..sånt får man ansöka om!!!Min klene tröst är att det BARA tar en vecka eftersom jag redan har ett norskt personnummer!!Så nu lutar det åt att de drar 50% skatt,lagom roligt...

För varmt är det med så humöret är sådär..och ikväll ska jag jobba!!

Små blir stora


Så var Theas dagistid över..

.....lite vemodigt och konstigt är det allt....



Sång av barngruppen


Fyra av fem som slutar


Blomman de fick (åhh vad hon har väntat på den..)


                                                                                              

RSS 2.0